Acasă Fotbal Câți bani primește UTA de la CFR Cluj după transferul lui Otele?

Câți bani primește UTA de la CFR Cluj după transferul lui Otele?

0

UTA Arad se bucură de un beneficiu financiar neașteptat după transferul de 3,5 milioane de euro al lui Philip Otele de la CFR Cluj la Al Wahda, în campionatul primei divizii din Emiratele Arabe Unite. Transferul nigerianului, care a evoluat la UTA în perioada februarie 2022-iunie 2023, va aduce în conturile clubului arădean aproximativ 50.000 de euro.

Această sumă provine din taxa de solidaritate, un mecanism prin care cluburile de fotbal sunt recompensate pentru contribuția lor la formarea și dezvoltarea jucătorilor în perioada în care aceștia au fost sub contract, între vârstele de 12 și 23 de ani. Alexandru Meszar, reprezentantul UTA, a explicat că banii sunt calculați în funcție de numărul de luni și zile în care Otele a activat la clubul arădean.

„Ne-am bucurat să aflăm că Otele a fost vândut de CFR Cluj, căci din suma totală și UTA beneficiază de un procent. E vorba despre acea taxă de solidaritate, care cred că se calculează și în funcție de numărul de luni și zile în care Otele a activat la clubul nostru”, a declarat Meszar conform Sport Arad.

Otele a fost un jucător important pentru UTA în perioada în care a evoluat la club, contribuind semnificativ la performanțele echipei. Transferul său la CFR Cluj și apoi la Al Wahda nu doar că evidențiază valoarea sa ca jucător, dar aduce și o compensație meritată pentru UTA, care a avut un rol esențial în dezvoltarea carierei sale.

Acești 50.000 de euro reprezintă o sumă importantă pentru un club precum UTA, care se bazează pe astfel de venituri pentru a investi în tineri jucători și a susține dezvoltarea infrastructurii sportive. De asemenea, exemplul lui Otele subliniază importanța academiilor de tineret și a cluburilor care oferă șanse reale tinerilor jucători de a-și demonstra valoarea pe teren.

Adsense