Acasă Actualitatea Cât vom plăti pentru un vaccin anti-Covid!? Detalii în articol

Cât vom plăti pentru un vaccin anti-Covid!? Detalii în articol

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că românii ar putea plăti pentru vaccinarea împotriva COVID-19 “într-un viitor oarecare”, menţionând că se va putea ajunge în situaţia vaccinului antigripal, când sunt imunizate gratuit doar grupele de risc.

“Şi aşa organizăm vaccinarea gratuită, practic, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională, dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, până la urmă se va merge pe mecanisme de exemplu de la vaccinare pe gripă unde numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor, aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a afirmat preşedintele PNL.

De cealaltă parte, premierul Cîțu, care tocmai s-a consultat cu prefecții pentru a continua imunizarea populației din România, a declarat că vaccinul rămâne în continuare gratuit.

La un calcul simplu făcut de redactorii Dincolo de sport, costul unui vaccin ar putea ajunge la 200-250 de lei, asta dacă ne luăm de cele spuse de fostul premier. Spunem asta pentru că, UE a plătit pentru schema completă a serului Pfizer de exemplu, adică vaccin și rapel, 24 de euro. Doar că în cazul în care va fi achiziționat de la farmacii, de exemplu, prețul va fi ajustat și cu adaosul comercial, plus manevrele medicale, adică administrarea propriu-zisă. Asta ar însemna undeva la 50 de euro, adică 200-250 de lei.

Articolul precedentCălărași – Voluntari și Mioveni – Hermannstadt, duelurile pentru menținere/promovare în Liga 1
Articolul următorAJF Satu Mare: Cupa României – faza județeană, ediția de pandemie cu 28 de echipe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here