Acasă Educație Casă nouă pentru Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Casă nouă pentru Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

0

Ministerul Educației a demarat un proiect ambițios de reabilitare a clădirii Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, o inițiativă ce a avut un impact semnificativ asupra infrastructurii educaționale din zonă.

Această inițiativă a fost susținută financiar de Ministerul Educației și s-a concentrat nu doar pe restaurarea arhitecturală, ci și pe integrarea tehnologiilor moderne pentru eficientizarea funcțiunilor specifice.

Viziunea Modernă și Sustenabilă

Proiectul a fost conceput având la bază o viziune modernă și sustenabilă, orientată către crearea unui mediu optim pentru administrarea și coordonarea activităților educaționale. Clădirea Inspectoratului Școlar Județean reprezintă un loc crucial pentru coordonarea activităților administrative și implementarea politicilor educaționale, iar modernizarea acesteia a fost esențială pentru atingerea standardelor ridicate de funcționalitate.

Restaurarea Identității Istorice

Reabilitarea clădirii a avut în vedere nu doar aspectul funcțional, ci și conservarea patrimoniului arhitectural. Identitatea istorică a clădirii a fost păstrată cu grijă, contribuind astfel la menținerea valorii culturale în comunitate. Prin îmbunătățirea sistemelor de iluminat, încălzire și ventilație, s-a urmărit creșterea confortului și eficienței energetice, respectând totodată integritatea clădirii.

Etapele Proiectului

  1. Corpul C (Activitatea angajaților Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare):
    • Contractarea lucrărilor: Septembrie 2020
    • Recepția: Decembrie 2021
    • Consolidare fundație și schimbare acoperiș
    • Reamenajare interior și exterior
  2. Corpul A și B:
    • Reabilitare exterior și pavare curte interioară (2022-2023)
    • Destinații: Corpul A pentru Casa Corpului Didactic Satu Mare și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare; Corpul B pentru activitatea angajaților Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare

Contribuția la Eficiența Energetică și Confort

Modernizarea a inclus îmbunătățirea sistemelor de iluminat, încălzire și ventilație, având un impact semnificativ asupra eficienței energetice. Exteriorul clădirii a fost restaurat, iar pavajul din curtea interioară a fost repavat, oferind un mediu mai plăcut și funcțional pentru angajați și elevi.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.