Acasă Actualitatea Ca la noi la nimeni! Prinși la Petea cu numere de înmatriculate...

Ca la noi la nimeni! Prinși la Petea cu numere de înmatriculate expirate, acte false sau fără permis

0

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației  au depistat în trafic un sătmărean care conducea un autoturism cu numere provizorii românești expirate, având în același timp permisul de conducere suspendat, precum și un cetățean moldovean care a prezentat o carte de identitate românească falsă.

În data de 8 iulie, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare, un bărbat, în vârstă de 36 de ani. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea cărții de identitate prezentate la control, s-a procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta este falsă, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale uneia autentice.

S-a stabilit că persoana este cetățean moldovean, posesor al unui pașaport biometric valabil, eliberat de autoritățile din Republica Moldova. Acesta declară faptul că a obținut cartea de identitate în Italia, în schimbul sumei de 700 de euro.

În cauză, lucrătorii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de intrare în țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea.

În seara aceleiași zile, în jurul orei 21.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea au oprit în trafic, în localitatea Peleș, comuna Lazuri, județul Satu Mare, un sătmărean, în vârstă de 26 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, având numere provizorii.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat documentele la control, persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere. S-a procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că sătmăreanul are permisul de conducere suspendat, precum și faptul că numerele de înmatriculare aplicate pe autovehicul erau expirate.

Și de această dată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, precum și de punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Adsense
Articolul precedentAi spirit medieval? Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud caută noi membri
Articolul următorFOTO | Mașini de peste 1 milion de lei, confiscate! Străinii au vrut să fenteze vameșii sătmăreni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.