Acasă Informativ BILANȚ | Prefectul Radu Roca a prezentat situația refugiaților din județul Satu...

BILANȚ | Prefectul Radu Roca a prezentat situația refugiaților din județul Satu Mare!

0

În cadrul conferinței de astăzi de la sediul PSD Satu Mare, s-a vorbit despre importanța faptului că prefectul județului face parte din acest partid. Și s-a făcut un bilanț al activității din această perioadă, grea pentru județul nostru, care s-a confruntat cu un val de refugiați din Ucraina.

Prefectul Radu Roca a vizitat toate punctele de trecere ale frontierei din județ și a mulțumit tuturor instituțiilor și celor care s-au implicat în buna gestionare a activităților din ultimele zile. A prezentat care este situația din teren, câte persoane au cerut azil, făcând apel la faptul că partea care cuprinde asistența medicală de specialitate trebuie îmbunătățită.

”Alături de celelalte instituții din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Primăria Halmeu am văzut starea de fapt în Vama Halmeu și am găsit câteva lipsuri: lipsa toaletelor ecologice, lipsa organizării, vine lumea și vrea să ofere ceva celor care vin și nu pot. Lipsa de asistență sanitară”, a spus prefectul.

S-a dezbătut și faptul că au fost luate măsuri rapide, eficiente, pentru a rezolva și problema toaletelor din zonă. ”Am luat legătura cu o firmă care închiriază toalete și de mâine le vor duce acolo. Împreună cu Primăria Satu Mare, care au două corturi mari, vom monta unul în Vama Halmeu, pentru a feri toate acele produse și pachete de intemperii. Toate aceste activități vor fi si sub coordonarea Crucii Roșii. Cantitățile mult mai mari de produse se vor depozita într-un depozit cu un spațiu adecvat”, a precizat Roca.

Desigur, un alt lucru important îl reprezintă aglomerația de la punctele de trecere, care sunt luate cu asalt de ucrainenii care vor să ajungă în Eruopa de Vest. ”Timpii de ieșire din țară au crescut deși se lucrează pe șase benzi la ieșire și cinci pe pe ieșire în PTF Petea. La Urziceni se lucrează pe trei artere, atât la intrare cât și ieșire. Poliția de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură. Dar totul depinde de Poliția de Frontieră maghiară, care trebuie să asigure și personalul necesar”, a declarat prefectul Radu Roca.

Nu în ultimul rând, Radu Roca a prezentat și relația pe care o are cu angajații instituției pe care o conduce.  ”În prima zi am mers în biroul fiecărui coleg. Le-am spus colegilor din Prefectură că nu am venit să tai și să spânzur, ci să conlucrăm. Am să țin cont de rezultatele fiecăruia. Am să refac programul de audiențe cu cetățenii, în fiecare zi”, au fost cuvintele de încheiere ale acestuia.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.