Acasă Actualitatea Atenție, sătmăreni! Trenurile trebuie să reducă viteza pe timp de caniculă

Atenție, sătmăreni! Trenurile trebuie să reducă viteza pe timp de caniculă

0

Recent, CFR a informat românii că, din cauza caniculei, trenurile vor circula cu până la 50 km/h mai încet. Anunțul a stârnit însă amuzament printre locuitorii din România, care sunt obișnuiți cu vitezele reduse ale trenurilor în țara lor.

Anunțul a fost făcut de CFR duminică, 23 iunie, din cauza codului roșu de caniculă, care face ca temperatura șinelor să depășească 50 – 80 de grade Celsius. În consecință, viteza trenurilor va fi redusă cu 30 până la 50 km/h până când alerta de caniculă roșie sau portocalie va fi anulată.

Cu toate că situația este una serioasă, anunțul CFR a stârnit glume și amuzament printre români, care nu au fost străini de întârzierile și vitezele reduse ale trenurilor, indiferent de vreme. Un român a comentat ironic într-un grup de călătorii: „Dacă reduc viteza cu 30 km/h, practic stăm pe loc. Dacă e cu 50 km/h mai încet, mergem efectiv înapoi.”

Mulți români au împărtășit anecdote despre experiențele lor cu trenurile care se mișcă foarte încet, glumind cum călătorii care ar trebui să dureze ore se întind mult dincolo de așteptări. Unul dintre ei a povestit despre o călătorie de la București la Cluj, care ar fi trebuit să dureze câteva ore, dar a luat 16 ore. „M-am gândit să cobor și să alerg lângă tren; aș fi ajuns mai repede”, a comentat el în glumă.

A cikk automatikusan lefordítva magyarra

Friss információk szerint a CFR közölte a románokkal, hogy a hőség miatt a vonatok akár 50 km/h-val is lassabban fognak közlekedni. Az bejelentés azonban nevetést váltott ki a román lakosság körében, akik már hozzászoktak a lassú vonatokhoz az országban.

A CFR közleménye június 23-án, vasárnap történt, a vörös hőségriasztás miatt, ami miatt az sínek hőmérséklete meghaladhatja a 50-80 Celsius fokot. Ennek eredményeképpen a vonatok sebességét 30-50 km/h-val csökkentik, amíg a vörös vagy narancssárga hőségriasztás érvényben van.

Bár a helyzet komoly, a CFR bejelentése viccelődést váltott ki a románok között, akik nem idegenek a vonatok késéseitől és lassú sebességeitől, függetlenül az időjárástól. Egy román ironikusan megjegyezte egy utazói csoportban: “Ha 30 km/h-val csökkentik a sebességet, gyakorlatilag megállunk. Ha pedig 50 km/h-val lassabb lesz, akkor ténylegesen hátrafelé megyünk.”

Sok román megosztotta élményeit a nagyon lassan közlekedő vonatokról, viccelődve arról, hogy az órákig tartó utazások sokszor jóval hosszabbra nyúlnak. Egyikük beszámolt egy utazásról Bucureștiből Kolozsvárra, amelynek a távolsága kevesebb mint 500 km, mégis 16 óráig tartott. “Úgy éreztem, le akarok szállni és elkezdeni futni a vonat mellett; így hamarabb odaértem volna,” viccelődött.

Összességében, habár a hőség komoly kihívásokat jelent a vasúti közlekedés számára, a románok humorral oldják meg a helyzetet, vicceskedve a vonatok lassú sebességével kapcsolatos mindennapi frusztrációikról.

Adsense