Acasă Actualitatea Aparat de depistare a tuturor tipurilor de droguri la Spitalul Județean de...

Aparat de depistare a tuturor tipurilor de droguri la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

0

Inițiativa de dotare a Serviciului de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu un aparat de depistare a tuturor formelor de droguri reprezintă un pas semnificativ în lupta împotriva consumului și traficului de substanțe interzise în județul Satu Mare.

Aparatul de ultimă generație, evaluat la suma de 300.000 de euro, va permite identificarea rapidă și precisă a diverselor substanțe interzise, contribuind astfel la eficientizarea investigațiilor în cazurile legate de consumul de droguri.

Proiectul este rezultatul eforturilor colaborative între Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare și reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), la solicitarea DIICOT și a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate. Această colaborare transmite un semnal puternic al angajamentului autorităților locale și centrale în combaterea fenomenului consumului de droguri și a criminalității asociate acestuia.

Conducerea Inspectoratului Poliției Județene a salutat această inițiativă și a exprimat convingerea că implementarea acestui aparat în laboratorul din Satu Mare va contribui la îmbunătățirea investigațiilor și la reducerea semnificativă a fenomenului legat de consumul de droguri în zonă.

Prin acest demers, se evidențiază importanța acordată prevenirii și combaterii consumului de droguri în comunitate, protejând astfel sănătatea și siguranța cetățenilor. Este de așteptat că, odată cu punerea în funcțiune a aparatului de depistare a drogurilor, autoritățile vor avea la dispoziție un instrument esențial pentru combaterea acestui fenomen și pentru asigurarea unui mediu mai sigur și mai sănătos pentru locuitorii județului Satu Mare.

Adsense