Acasă Fotbal Andrei Cordea, de neoprit: două assist-uri și un gol! FCSB a surclasat...

Andrei Cordea, de neoprit: două assist-uri și un gol! FCSB a surclasat contra-candidata la titlu, CSU Craiova

0

FCSB nu a repetat prestația palidă din Conference League cu Shakhter Karagandy în această seară, pe Arena Națională în derby-ul cu CSU Craiova. Elevii lui Todoran au făcut o primă repriză aproape perfectă și s-au impus la capătul celor 90 de minute, cu 4-1, prin golurile lui Octavian Popescu, Moruțan, Cordea și autogolul lui Mateiu, golul de onoare al oltenilor fiind înscris de Markovic.

Meciul a început cu prima ocazie de partea Craiovei, când Ivan din poziție bună a trimis aiurea. Însă repriza a fost una perfectă pentru elevii lui Todoran. La câteva momente după, mai exact în minutul 7 Moruțan a prins un șut fabulos și a înscris din afara careului, iar execuția mijlocașului nu-i dă  nicio șansă lui Pigliacelli.

Peste opt minute s-a făcut 2-0, atunci când Cordea îi pasează excelent lui Octavian Popescu în interiorul careului, iar „perla” roș-albaștrilor a marcat cu un șut plasat.

Iar când toată lumea aștepta mai degrabă pauza, în minutul 44, Cordea, care a făcut un al doilea meci extraordinar, a înscris și el un gol frumos pe Arena Națională, după greșeala lui Bancu, fundaș depășit de marcator de fiecare dată în bandă. În prima parte, Craiova i-a pierdut pe Ivan și Cîmpanu, care au ieșit accidentați, de cealaltă parte, Cordea are, conform statisticilor două assist-uri și un gol.

La revenirea de la cabine, craiovenii au părut deciși să înscrie repede și să relanseze partida, mai ales că roș-albaștri au redus turația motoarelor. Dar se face 4-0 în minutul 60, la o acțiune în careu a căpitanului Tănase, după pasa greșită a lui Koljic, care a driblat, iar Mateiu a venit lansat și și-a introdus mingea în proprie poartă.

Markovic, noul intrat la Craiova a redus apoi din diferență patru minute mai târziu, după o acțiune personală purtată pe partea dreaptă cu un șut din unghi. Craiovenii au presat în continuare, dar s-a terminat 4-1 pentru FCSB.

Pentru FCSB urmează joi meciul retur cu kazahii, care se va juca de la ora României 16.00, la Erevan, iar Craiova va primi vizita albanezilor de la Laci, tot în returul Conference League.

FCSB: Vlad – Haruț, Crețu, Vucur, Șerban (81 Perianu) – Moruțan, Ov. Popescu, Tănase (68 Ondrasek) – Cordea (68 Dumitru), Dumiter (46 Oaidă), Oct. Popescu (62 Coman)

CSU CRAIOVA: Pigliacelli – Conte (56 Vlădoiu), Găman, Bălașa, Bancu – Mateiu, Bic (56 Markovic) – Cîmpanu (28 Baiaram), Nistor, Ivan (17 Gustavo) – Koljic

Adsense