Acasă Informativ Alimentele nu se scumpesc! Limitarea adaosului comercial, prelungită

Alimentele nu se scumpesc! Limitarea adaosului comercial, prelungită

0

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că Guvernul României va prelungi cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază în ședința de miercuri. Această măsură, inițiată în a doua parte a anului precedent, are drept scop principal combaterea creșterii speculative a prețurilor și protejarea intereselor consumatorilor.

Scopul principal al ședinței de astăzi este să prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Este o decizie prin care, începând cu a doua parte a anului trecut, am oprit creșterea speculativă a prețurilor. În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimentele de bază prețuri mai mari cu 20%“, a declarat premierul Ciolacu în deschiderea ședinței de Guvern.

Această măsură a fost implementată în urma preocupărilor privind impactul inflației asupra costului vieții pentru cetățeni. Limitarea adaosului comercial la alimentele de bază a fost salutată ca o acțiune necesară pentru a proteja puterea de cumpărare a populației.

Premierul Ciolacu a subliniat, de asemenea, colaborarea strânsă cu marile lanțuri de magazine în implementarea acestei măsuri. “Împreună cu marile lanțuri de magazine, cărora le mulțumesc încă o dată pentru disponibilitate, dorim să găsim cele mai bune soluții și mai ales să stabilim un mecanism predictibil pe termen lung în perioada următoare“, a adăugat el.

Această decizie vine în contextul în care guvernul român caută soluții eficiente pentru a gestiona inflația și pentru a asigura stabilitatea economică într-un mediu global marcat de incertitudine. Limitarea adaosului comercial la alimentele de bază este văzută ca un pas proactiv al autorităților în susținerea cetățenilor și a echilibrului economic.

Încheind, decizia de a prelungi cu două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază reprezintă un angajament al Guvernului României față de bunăstarea populației și față de gestionarea responsabilă a economiei în aceste vremuri provocatoare.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.