Acasă Actualitatea ALERTĂ. Pericol de inundații pe sectorul îndiguit al unui râu din județul...

ALERTĂ. Pericol de inundații pe sectorul îndiguit al unui râu din județul Satu Mare

0

Hidrologii au emis avertizări privind riscul de inundații în mai multe zone din 13 bazine hidrografice, luni, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare. Coduri portocalii și galbene au fost activate pentru avertizarea populației și pentru a gestiona situații de urgență.

Conform specialiștilor de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A.), codul galben este activ începând de luni, de la ora 14:00, și va continua până miercuri, la ora 16:00, pe râul Tur, în sectorul situat în aval de acumularea Călinești Oaș (sector îndiguit, județul Satu Mare).

Avertismentul evidențiază posibilitatea de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide pe râurile mici. Există riscul de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, iar probabilitatea depășirii cotelor de apărare este ridicată.

În contextul acestor avertismente, specialiștii recomandă populației să respecte măsurile dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local, cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. Este esențial ca cetățenii să fie vigilenți și să se pregătească pentru eventualele consecințe ale acestor fenomene meteorologice periculoase.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.