Acasă Actualitatea Adrian Cozma acuză Instituția Prefectului din Satu Mare: “Presiuni la comanda PSD”

Adrian Cozma acuză Instituția Prefectului din Satu Mare: “Presiuni la comanda PSD”

0

Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, a lansat acuzații grave împotriva prefectului Ioan Tibil, susținând că acesta desfășoară activități de poliție politică la ordinul conducerii PSD, vineri dimineața, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul partidului.

Cozma afirmă că prefectul ar trimite controale în localitatea Socond pentru a pune presiune pe anumite persoane, în special pe cei care nu sunt afiliați PSD.

În conferința de presă, Adrian Cozma a declarat că prefectul Ioan Tibil, la comanda lui Mircea Govor, lider PSD, ar fi pus presiune politică pe primarii din județul Satu Mare. Cozma susține că prefectul, în loc să fie garantul respectării legii, ar fi folosit poziția sa pentru a exercita presiuni politice.

“Am ajuns la o limită pe care nu o mai putem permite, să se facă poliție politică. Prefectul județului face poliție politică la comanda lui Mircea Govor. Primarii care și-au câștigat mandatul și nu sunt de la PSD sunt hăituiți de prefect, tocmai de cel care ar trebui să fie garantul legii și respectării ei,” a declarat Cozma.

Adrian Cozma a detaliat două controale trimise de prefect în localitatea Socond, pe care le consideră presiuni politice. Primul control a avut loc pe 25 mai și a vizat o lucrare la un parc, dar nu s-au găsit probleme. Totuși, un al doilea control a fost efectuat ulterior, vizând agricultorii din Socond și certificatele de producător.

“Prefectul, în ziua votului, a stat în zona de interes unde i-a dictat șeful lui, la Bixad, să se asigure că persoana candidat de la PSD va fi în avantaj. În data de 25 mai a trimis corpul de control pentru o lucrare la un parc din Socond, cu intenții clare de a întoarce votul. Nu au găsit nicio problemă, dar băieții nu s-au oprit și au mai trimis corpul de control pentru a controla agricultorii din Socond,” a spus Cozma.

Cozma a mai acuzat Prefectura de generarea unor probleme pentru fermierii din Ardud și Mădăras, care nu își primesc subvențiile de la stat din cauza acțiunilor PSD și ale Prefecturii. El susține că prefectura a fost implicată în acțiuni legale care au afectat negativ fermierii locali.

“Toată problema de la Ardud și Mădăras a fost generată de acțiunile PSD și ale Prefecturii, iar astăzi au de suferit fermierii din Baba Novac, Ardud și Mădăras, care nu își primesc subvențiile de la stat. Totul a pornit de la Instituția Prefectului, prin acțiuni în instanță și retrageri de plângeri,” a afirmat Cozma.

Adrian Cozma a promis că va lua măsuri legale împotriva prefectului dacă abuzurile și presiunile asupra primarilor vor continua. El intenționează să facă o interpelare la Ministerul de Interne pentru a solicita o anchetă asupra acțiunilor prefectului.

“Voi face interpelare la Ministerul de Interne pe această temă și să trimită corpul de control să vadă ce se întâmplă la Satu Mare. Dacă prefectul continuă cu aceste abuzuri și presiuni, voi lua măsurile legale pe care legea mi le permite,” a spus Cozma.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.