Acasă Informativ Adrian Cozma, liderul PNL, a vorbit despre o alianță politică la nivel...

Adrian Cozma, liderul PNL, a vorbit despre o alianță politică la nivel de Satu Mare

0

Președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a ținut astăzi o conferință de presă în care a subliniat importanța alianțelor bazate pe proiecte pentru Satu Mare, fără a fi împotriva cuiva.

În discursul său, Adrian Cozma a evidențiat că despărțirea PNL de UDMR, anul trecut, a fost primul semnal că este nevoie de o alianță pentru Satu Mare, centrată pe proiecte concrete. El a recunoscut existența altor alianțe în trecut, însă a subliniat că aceasta este o oportunitate pentru o alianță nouă și diferită. Accentul principal trebuie pus pe proiecte credibile și sustenabile, care să consolideze echipa PNL Satu Mare și să aducă cei mai buni oameni în conducerea Consiliului Județean și a Primăriei.

Adrian Cozma a subliniat că nu dorește să formeze alianțe împotriva cuiva, ci să creeze alianțe pentru un scop comun. El consideră că este esențial ca aceste puncte de unire să fie fundamentate pe argumente solide. Consolidarea echipei PNL Satu Mare este o prioritate pentru el, iar obiectivul său este de a aduce cei mai competenți oameni care să ocupe funcțiile cheie. Cozma a menționat că sătmărenii sunt conștienți de situația actuală și că este important să se vadă rezultate concrete în administrarea locală, în contrast cu promisiunile făcute în clipuri frumoase.

În ceea ce privește declarațiile președintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, referitoare la posibilitatea unei alianțe PSD-PNL pentru alegerile locale, Adrian Cozma nu a confirmat sau infirmat această posibilitate. El a menționat că este deschis discuțiilor și negocierilor, însă a subliniat că crearea unei alianțe trebuie să se bazeze pe fundamentul proiectelor și ideilor comune.

În concluzie, președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, pune accent pe importanța alianțelor bazate pe proiecte și nu împotriva cuiva. El dorește să consolideze echipa PNL Satu Mare și să aducă rezultate concrete pentru sătmăreni. Cu toate acestea, nu a confirmat sau infirmat posibilitatea unei alianțe cu PSD, lăsând ușa deschisă pentru discuții și negocieri în viitor.

Șeful PNL Satu Mare a făcut declarații despre cele susținute vineri de UDMR Satu Mare, în care acuză liderii uniunii de incompetență și că se laudă cu proiectele care nu le aparțin.

Iată pe larg declarația deputatului Adrian Cozma:

Am trăit să o văd și pe asta, zilele trecute șase samurai academicieni, unul mai falnic decât celălalt, s-au apucat să plângă că vecinul din celălalt bloc ar putea să le dezumfle roata de la bicicletă.  Aceasta este administrația UDMR.

Domnilor academicieni, făță de alegațiile exprimate în conferința de presă de vineri, țin să precizez că PNL Satu Mare va acționa, așa cum a făcut-o sub actuala conducere, doar în interesul cetățenilor. Consilierii PNL au votat toate proiectele locale și județene cu excepția acelora unde au fost indicii de fraudă sau incompetență crasă. V-am avertizat din timp, de cel puțin 6 luni, că la Spitalul Județean Satu Mare aveți probleme grave, că ați pierdut finanțarea europeană, pă lene, că aveți un management și un consiliu de administrație incompetent iar acum veniți să bociți că vă sunt în pericol proiectele. Ați numit la Spital un management care nu îndeplinește condițiile legale și vă minunați că nu vă ies proiectele, că nu-l ascultă oamenii, că finanțatorii nu au încredere în dumneavoastră?

Mi-a fost dat să aud un academician care spunea că cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare este noul pod peste Someș, greșit, din două motive:

  • 1. nu este investiția municipiului Satu Mare, este a Guvernului României, pentru sătmăreni, principalul finanțator. Pe această cale transmit sătmărenilor să fie atenți la nuanța acestor minciuni fabricate de clubul prietenilor lui Putin: Guvernul României susține investițiile în județul Satu Mare și nu ia bani de la sătmăreni. Guvernul României și Uniunea Europeană au finanțat reabilitarea Catedralei romano-catolice din centrul orașului și nu Guvernul Ungariei. Acesta din urmă a dat o sumă modică pentru cheltuieli neeligibile, subliniez, cheltuieli neeligibile, adică acele cheltuieli care sunt exceptate de la verificarea OLAF (Oficiul de Luptă Anti Fraudă al Uniunii Europene). Îi invit, dacă vor o dezbatere, pe domnii academicieni, să vorbească despre: la cine, cu cine și cât din banii de la guvernul Ungariei se investesc transparent?
  • 2. Investiția de la Apaserv este cea mai mare investiție patronată de municipiul Satu Mare, principalul acționar. Aici investițiile sunt extrem de eficiente, crește prețul la apă.

În aceiași conferință de vineri am avut ocazia să ascult și un distins membru al guvernului, subprefect, vorbind despre cum ar trebui noi sătmărenii să-i șlefuim statuia. Încă puțin și se autointitula Regele Soare. Domnule reprezentant al guvernului României, treaba dumneavoastră este să păziți legea, să vă asigurați că toate demersurile administrațiilor din județ sunt legale. Am să vă arăt zilele următoare, domnule legalitate, că nu ați rezolvat aceste probleme ci că sunteți o parte a problemei. Domnule academician guvernamental, ați susținut aventura urbanistică a primarului Gabor fără să vă pese de cheltuielile pe care municipalitatea le face în folosul privat al guvernului Ungariei, atunci când s-a pus problema să se sape o groapă în față la hotelul Dacia. Mai mult, ați pus presiune, prin declarații publice la televiziune, pe juriștii prefecturii Satu Mare, să dea aviz de legalitate pe hotărâri de consiliu prin care dăm terenul sătmărenilor către străini.

  • Domnule academician subprefect, vă fascinează pământul, vă luptați alături de distinșii dumneavoastră colegi parlamentari, pentru pământ, cu toții știți la ce mă refer. Vă asigur pe această care că nu voi tolera afacerile dumneavoastră imobiliare ilegale.
  • Domnilor membrii ai corului, vă solicit să faceți o dare de seamă scrisă cu privire la stadiul proiectelor județilui și municipiului Satu Mare, cu cifre excte și stadii de realizare pe fiecare proiect, altfel boceala dumneavoastră nu e decât o figurație într-o piesă ieftină.

        Pe de altă parte, asigur sătmărenii că așa ca și până acum, voi susține toate proiectele cinstite și în folosul cetățenilor.

  • Cu 5% nu poti dicta nici intr-o firma apoi intr-o guvernare a unei tari. Santajul UDMR nu mai functioneaza.
  • Va veni ora scadentei pentru administratia locala UDMR si va trebui sa citim cu atentie promisiunile facute in 2016 si 2020, deabia atunci ne vom da seama de performantele administratiei UDMR.

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.