Acasă Actualitatea Acuzațiile unei paciente de la UPU Satu Mare! Ar fi fost izolată...

Acuzațiile unei paciente de la UPU Satu Mare! Ar fi fost izolată de COVID-19 într-un depozit

0

O femeie din Satu Mare s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean cu dureri la rinichi. După ce a efectuat un test de depistare a COVID-19, care a avut rezultat negativ, femeia a decis să nu rămână internată pentru investigații suplimentare, scrie PresaSM

Cu toate acestea, durerile ei persistente au determinat-o să se întoarcă la spital în scurt timp. Aici, i s-a repetat testul pentru COVID-19, iar de data aceasta rezultatul a fost pozitiv. Pacienta a fost direcționată către o încăpere care părea să fie utilizată și ca depozit pentru materiale sanitare, dar și pentru alte articole, cum ar fi haine murdare sau deșeuri medicale.

Femeia a relatat: “Am fost izolată în acest loc în data de 9 august, după ce am ajuns la spital cu dureri la rinichi. Inițial, mi s-a spus că am o infecție urinară și am fost testată și pentru COVID-19, iar rezultatul a fost negativ. Ulterior, am fost trimisă la Spitalul de Boli Contagioase, dar am ales să nu rămân internată și am solicitat tratament la domiciliu. Cu toate acestea, am revenit curând la spital, unde mi s-au recoltat din nou probe pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. Pe lângă faptul că am fost izolată într-un spațiu impropriu, am observat și comportament nepotrivit din partea unui membru al personalului față de pacienți.”

Potrivit unor surse din cadrul spitalului, încăperea în care femeia a fost izolată ar fi fost folosită pentru depozitarea de saci cu haine destinate persoanelor nevoiașe. Aceste spații sunt asociate cu Unitatea de Primire Urgențe, care este în prezent în proces de reabilitare, iar spațiul de depozitare este limitat din cauza lucrărilor.

Reprezentanții spitalului au declarat că nu existau deșeuri periculoase în încăpere, deși au recunoscut că condițiile în care femeia a fost izolată nu au fost adecvate. Pacienta a fost îndemnată să înainteze o sesizare scrisă semnată pentru a clarifica situația și pentru a identifica eventualele deficiențe. Adresa pentru sesizări este fie la Spitalul Județean, fie la adresa de e-mail: office@sjusm.ro.

Sursa: PresaSM

Adsense

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.