Acasă Actualitatea De marți, 2076 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea...

De marți, 2076 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în 34 de centre din județ

0

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021) se va desfășura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. Un număr de 2076 de absolvenți ai clasei a VIII-a sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către IȘJ Satu Mare.

Examenul începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie. Examenul se va desfășura în 34 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Articolul precedentSimona Halep rămâne a treia în clasamentul WTA! Și a doua favorită la Wimbledon
Articolul următorFOTOGALERIE. Fenomen extrem surprins de un fotograf amator de la noi! Pare a fi o tornadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here